MAXmade Blog

back arrow Terug naar overzicht
2018-02-17

Waarom SSL en HTTPS?

Zoals je misschien al weet zorgt SSL (Secure Sockets Layer) voor het groene slotje voor je URL in je browser. Tegenwoordig gebruiken we allemaal TLS (Transport Layer Security), dit is een verbeterde versie van het SSL protocol. Voor het gemak noemen we het even SSL... wat heb je er nou aan?

Als eigenaar van een website:

Als je een SSL certificaat aan je domein toevoegd wordt je beter gevonden op Google! Dit is al vanaf augustus 2014, maar het wordt alsnog vaak vergeten.
Je website komt betrouwbaarder over voor je bezoekers. Meer vertrouwen is een betere conversie!

Als bezoeker van een website:

Als bezoeker zal je met het groene slotje gebruik maken van een beveiligde verbinding. De gegevens die je dan van en naar de website verstuurd zullen dan privé zijn.

Wat zijn de gevaren van een onveilige verbinding?

MiTM attacks: MiTM staat voor Man in The Middle, er zit dus iemand tussen jouw verbinding en die van de website (server) in. Wanneer je veel gebruik maakt van publieke WiFi netwerken kun je hiervoor kwetsbaar zijn. Is een van de netwerk waarop je inlogt niet zo goed beveiligd en zit er een kwaadaardig apparaat tussen, dan worden de gegevens die je over het internet stuurt, ook naar iemand anders gestuurd. Letterlijk alles wat niet versleuteld wordt verstuurd kan worden uitgelezen en zelfs aangepast worden. Als je betaald in een webshop, wil je natuurlijk niet dat je bankgegevens worden uitgelezen.
Het rode slotje: Dit is net zo kwaadaardig als de MiTM. Dit rode slot leest je gegevens niet uit, maar weert je kostbare bezoekers af!

Gebruik je een website zonder SSL?

De gegevens die je over een onbeveiligde verbinding stuurt, worden niet versleuteld. Stuur ze een mailtje hierover en laat ze contact opnemen met hun webhosting.

Altijd SSL bij MAXmade

Een veilige verbinding is belangrijk, SEO is belangrijk. Wij bieden al onze klanten standaard SSL aan wanneer de hosting bij ons gebeurt, zoals het hoort!

back arrow Terug naar overzicht