MAXmade Blog

back arrow Terug naar overzicht
2017-10-19

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

domeinnaam checker sidn

Voordat je een website begint, moet je gaan nadenken over je domeinnaam. Een goede domeinnaam is namelijk erg belangrijk. Deze kan er namelijk voor zorgen dat je makkelijk gevonden wordt op zoekmachines zoals Google. In deze blog volgen wat tips voor het kiezen van een goede domeinnaam.

Wat is een goede domeinnaam voor mij?

Ben je bijvoorbeeld een fietsenmaker in Breda, dan zou www.fietsenmakerbreda.nl een erg goede domeinnaam voor je zijn en bijvoorbeeld beter dan www.JanEnPetraFietsenmakers.nl. Beide zijn goed, maar mensen weten eerder wat ze kunnen verwachten wanneer ze beroep+plaatsnaam zien staan. Helaas zijn deze domeinnamen al heel vaak bezet. Gelukkig zijn er veel domein extensies bijgekomen!

Andere extensies dan .nl

Er zijn sinds kort erg veel domein extensies beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor www.breda.bike voor de fietsenmaker. Deze namen worden erg goed geïndexeerd door Google. Heb je bijvoorbeeld een restaurant in Tilburg? Dan kun je met wat geluk kiezen voor www.tilburg.restaurant! Domeinnaam voor je huwelijk? Probeer eens of .wedding beschikbaar voor je is! Of als fotograaf zou .photo of .camera een goede optie zijn.

Is de domeinnaam nog beschikbaar?

Om te kijken naar de beschikbaarheid van een .nl domeinnaam kun je SIDN gebruiken. Hier vul je de naam in die je graag wil, de resultaten geven vervolgens aan of het domein nog beschikbaar is. Is de domeinnaam niet meer beschikbaar? Dan worden er handige suggesties gegeven!
Kijk op EurDNS voor alle andere domeinnamen.

Bedrijfsnaam als domeinnaam

Natuurlijk kun je ook jouw bedrijfsnaam als domeinnaam gebruiken. Wanneer deze bezet is, probeer dan een belangrijk keyword of plaatsnaam achter je bedrijfsnaam te zetten.

Vragen?

Stuur dan gerust een berichtje!

back arrow Terug naar overzicht